اگر پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) در روز غدیر خم امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را به عنوان دوست معرفي کردند ، چرا بسیاری از صحابه بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را در دل داشتند و به آن حضرت ناسزا می گفتند؟؟؟
بسم الله الرحمن الرحیم
برنامه : چالش ويژه برنامه دهه ولايت (6)
تاریخ : 01 / 07 / 95
مجری :
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
عرض سلام و ادب و احترام خدمت شما بینندگان عزیز شبکه جهانی ولایت دارم . با برنامه چالش ویژه ایام غدیر در خدمت شما خواهیم بود . امشب هم این ایام فرخنده به خصوص عید سعید غدیر را تبریک می گوییم و ان شاء الله که استفاده لازم را برده باشید و اعمال را به جا آورده باشید . در خدمت استاد یزدانی عزیز خواهیم بود و مباحثی را که در سه شب گذشته پرداخته بودیم را ادامه میدهیم .
استاد یزدانی :
الحمد الله الذي جعلنا من المتمسكين بولاية مولانا اميرالمؤمنين علي بن ابيطالب عليه السلام واولاده المعصومين عليهم السلام .
من هم به نوبه خودم امشب را که میلاد با سعادت امام موسی کاظم (علیه السلام) است را خدمت همه شیعیان تبریک و تهنیت عرض می کنم .
مجری :
برنامه ما سؤال ثابتی داشت که شبکه های وهابی را عاجز کرده بود . از استاد یزدانی تقاضا دارم که مجددا این سؤال را مطرح کنند تا بیش از پیش تثبیت شود . باز هم ما اعلام می کنیم که چه شبکه های وهابی و چه کسانی که تفکرات سلفی و وهابی دارند ، اگر فکر می کنند که برای این سؤال پاسخی دارند ، با شبکه ولایت تماس بگیرند یا این که آقایان وهابی در شبکه های خود در این باره توضیح دهند . البته تماس هایی که شما با شبکه های وهابی گرفتید ثابت کرده که پاسخی برای این سؤال ندارند .
استاد یزدانی :
ما در این ده شب سؤال را مطرح می کنیم . سؤال این است که شما تصور می کنید پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) در روز غدیر خم امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را به عنوان دوست انتخاب کردند و به مردم گفتند : امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را دوست داشته باشید ، همان طور که مرا دوست دارید . چرا صحابه به همین دستور پیامبر (صلی الله علیه وآله) و حکم خداوند عمل نکردند ؟ و طبق گفته ابن تیمیه بسیاری از صحابه بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را در دل داشتند و به آن حضرت ناسزا می گفتند و بسیاری از صحابه با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) جنگیدند . این واقعیت محضی است که ابن تیمیه به آن اعتراف کرده و حقیقت دارد . وقتی حقیقت دارد ، پاسخ شما از این آیات قرآنی چیست که خداوند می فرماید : ومن لم يحکم بما انزل الله فاولئک هم الفاسقون ،ومن لم يحکم بما انزل الله فاولئک هم الظالمون ،ومن لم يحکم بما انزل الله فاولئک هم الکافرون.
خیلی واضح و روشن است که اگر صحابه به حکم خدا عمل نکردند و امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را دوست نداشتند ، باید از این آیات جواب دهید و مطمئنا هیچ جوابی ندارید . به همین دلیل مجبور هستید بگویید : ابن تیمیه اشتباه کرده . ما گفتیم که این اشتباه ، یک اشتباه ساده نیست . این اشتباه یعنی اتهام صحابه به نفاق . یعنی صحابه بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را در دل داشته منافق بودند . اگر هم حقیقت دارد ، جواب دهید . اگر حقیقت ندارد ؛ پس ابن تیمیه اتهام نفاق به صحابه زده و طبق گفته ابوزرعه رازی ، بزرگ شما ، اذا رأيت الرجل ينتقص احدا من اصحاب رسول الله ’ فاعلم انه زنديق ، اگر شما دیدید که شخصی به یکی از اصحاب رسول خدا (صلی الله علیه وآله) نقصی وارد می کند ، بدانید که او زندیق است .
یا بپذیرید که ابن تیمیه زندیق است ، طبق گفته حصنی دمشقی که ایشان تصریح می کند : که ابن تیمیه زندیق حران است . یا این که صحابه منافق هستند یا این که پیامبر (صلی الله علیه وآله) امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را به عنوان دوست انتخاب نکرده بودند ؛ بلکه به عنوان ولی انتخاب کرده بوده ، ولی به عنوان سرپرست و اولی بالتصرف بودند . هر کدام از این ها را که شما بپذیرید ما آماده هستیم که بپذیریم .
این سؤالی است که هر شب به آن خواهیم پرداخت و هر روز بیننده های شبکه ولایت تماس بگیرند و همین سؤال را بپرسند . آن ها هم هر روز یک جواب دیگر می دهند و ما آن جواب را پخش خواهیم کرد و پاسخ خواهیم داد .
مجری :
تعدد جواب های این شبکه های وهابی دلیلی است بر این که پاسخ حقیقی برای این سؤال یافت نمی شود . چون خیلی از اوقات پاسخ های این شبکه های وهابی را کنار هم قرار دهیم ، با هم تناقض دارند .
کلیپ اول را ببینیم که تماس بینندگان عزیز و پاسخ های عجیب و غریب کارشناسان وهابی است .
کلیپ 1 ) :
بیننده :
بنده سؤالی داشتم . این که شما می گویید پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) دوستی حضرت علی (علیه السلام) را اعلام کرد . صحابه حتی به همین دستور هم عمل نکردند . ابن تیمیه می گوید : تعداد زیادی از صحابه و تابعین به حضرت علی (علیه السلام) دشنام دادند و حتی دشمنی آن ها به حدی بود که با حضرت جنگیدند . آیا این کار صحابه به مصداق آیه ، ومن لم يحکم بما انزل الله فاولئک هم الفاسقون ،ومن لم يحکم بما انزل الله فاولئک هم الظالمون ،ومن لم يحکم بما انزل الله فاولئک هم الکافرون
خدمتی ، کارشناس وهابی :
شما فرمودید که پیامبر در چه روزی به حضرت علی چنین فرمود .
بیننده :
اجازه بدهید که سؤالم را بپرسم .
خدمتی کارشناس وهابی :
من متوجه نشدم ، فرمودید که پیامبر این حرف را به حضرت علی در چه روزی فرمود ؟
بیننده :
بنده منظور شما را متوجه نشدم .
خدمتی ، کارشناس وهابی :
شما شروع کردید و گفتید که پیامبر در روزی به علی فرمود : شما جانشین من هستید و گفت : من کنت مولاه فعلی مولاه ، آن روز چه روزی بود ؟
بیننده :
در روز عید غدیر خم این حرف را فرمودند که هر کس من را دوست دارد ، حضرت علی را هم دوست داشته باشد . بنده هم در این باره صحبت می کنم .
خدمتی ، کارشناس وهابی :
خیلی خوب ، شما پای گیرنده باشید جواب را خواهید شنید .
خانم اسماعیلی در رابطه با این که پیامبر در غدیر خم چه فرموده بودند ، صحبت کردند . می دانید چرا من تکرار کردم ؛ چون شما اسم غدیر خم را بلد نبودید . کسی به شما یاد داده و گوشی را به شما می دهد که حتی اسم غدیر خم را نمی دانید . بعد از اصرار بنده ، نهایتا به شما گفتند که غدیر خم !!
ابن تیمیه را هم نمی توانید بگویید !! آیه را نمی توانید بخوانید !! بروید دنبال کارتان . نه قرآن بلد هستید ، نه حدیث بلد هستید ، نه اسم راوی را بلد هستید ؛ اما ایراد و ادعا هر چه بخواهید بلد هستید .
مجری :
این هم آقای خدمتی بود که ما با این قسمتی که گفتند نه قرآن بلد هستید و نه حدیث ، کار داریم و خیلی سریع کلیپ دوم را پخش می کنیم .
بیننده عزیز که از غنچه های ولایت بودند ، تماس گرفتند و طبق معمول آقای خدمتی نتوانستند پاسخ ایشان را بدهند و سراغ یک غلط اعرابی رفتند . این برای همه امکان دارد که در قرائت آیه قرآن اشتباه کند و این یک امر طبیعی است . اما ایشان به خاطر این که پاسخ سؤال را نمی دانند و نمی توانند نه از آن دسته صحابه ای که بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را داشتند ، دفاع کنند و نه از ابن تیمیه دفاع کنند ، مجبور هستند که این طور جو را مغشوش کنند .
خود آقای خدمتی که این همه ادعا دارند و فکر می کنند در قرآن علامه دهر هستند ، کلیپی هست که با هم می بینیم و بعد از آن در خدمت شما هستیم .
کلیپ 2 ) :
خدمتی ، کارشناس وهابی :
هم بیان هست ، کتاب مبین است . لتبین للناس ما نزل الیهم . الف لام میم ذلک الکتاب المبین !!
آیه را نمی توانید بخوانید ، بروید دنبال کارتان ، نه قرآن بلد هستید ، نه حدیث بلد هستید …
راهنمایی نداشتید ، مرشدی نداشتیم . لکی لایکون للناس علی الله حجۀ بعد الرسل !!!!
در سوره ممتحنه آیه 8 و 9 با هم هستند ،لَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَلَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ ، دنباله آن می فرماید : إِنَّمَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَى إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ !!! أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ
یا این که آن ها را به عنوان دوست ان تتولوهم !!!! و به عنوان دلسوز انتخاب کنیم .
مجری :
این فقط سه مورد و سه نمونه بود . نمونه های متعدد از به اصطلاح کارشناسان متعدد در شبکه های تروریستی مختلف وجود دارد که اگر لازم باشد ما همه آن ها را پخش می کنیم . گرچه که تعداد بسیار زیاد است از کسانی که ادعا دارند قرآن را می شناسند و خیلی از آن ها ادعای حفظ قرآن را دارند و این طور اشتباه می کنند و کاملا آیه جدیدی اختراع می کنند مثل ذلک الکتاب المبین !! ما نمی دانیم این آیه درکجای قرآن آمده که آقای خدمتی باید پاسخ دهد . در برخورد بیننده هم این طور رفتار می کنند ، آن هم بیننده هایی که تخصص ندارند و فقط برای پرسیدن یک سؤال تماس گرفتند . به خاطر این که وهابیت پاسخی ندارد ، مجبور است که این طور جو را مغشوش کند .
استاد یزدانی :
بیننده یکی از غنچه های ولایت بود که سؤال پرسید و آقای خدمتی فقط یک اشکال پیدا کرد که من یحکم را با فتحه خواند . همین اشکال را بهانه کرد و سؤال را پاسخ نداد . چون سؤال سخت است و نمی توانند پاسخ دهند ، مجبور هستند که این کارها را انجام دهند .
جواب بیننده را می دادید . سؤال خیلی ساده و واضح است . طبق نظر شما پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) فرموده : امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را دوست داشته باشید . اما صحابه طبق گفته ابن تیمیه امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را دوست نداشتند و بلکه بغض آن حضرت را در دل داشتند . آیا این دو با هم جمع می شوند ؟ آیه ومن لم یحکم بما انزل الله ، در این جا چه می شود ؟ خود آقای خدمتی هم این آیه قرآن را اشتباه می خواند و می گفت : فمن یحکم بما انزل الله !!!
سؤالی که در این برنامه طرح شده ، فقط سؤال بنده نیست . من این سؤال را از زبان علمای اهل سنت بخوانم . از زبان بزرگان اهل سنت که این سؤال در ذهنشان بوده و قطعا در ذهن جوانان اهل سنت هم هست ، در ذهن جوانان شیعه و در ذهن همه هست . سؤال سختی است که تا به حال پاسخی برای آن پیدا نکرده اند .
کتاب الدرر الکامنه ، تأْلیف ابن حجر عسقلانی ، چاپ دار الجیلی بیروت ، السفر الرابع ، صفحه 302 ، شرح حال ابو حیان اندلسی :
محمد بن يوسف بن علي بن يوسف بن حيان الغرناطي اثير الدين ابوحيان الاندلسي الجياني ….
قال جعفر الادفوي جري علي طريق كثير من ائمة النحاة في حب علي حتي قال مرة لبدر الدين ابن جماعة قد روي علي قال عهد الي النبي صلي الله عليه وسلم لا يحبني الا مؤمن ولا يبغضني الا منافق هل صدق في هذه الرواية فقال له ابن جماعة : نعم ، فقال فالذين قاتلوه وسلوا السيوف في وجهه كانوا يحبونه او يبغضونه ؟
ابوحیان جیانی از بزرگترین مفسران اهل سنت است که هم در تفسیر و هم در نحو و هم در لغت صاحب نظر است و کتاب ایشان یکی از بهترین کتاب هایی است که به لغت قرآن و معانی آیات و مباحث نحویی قرآن پرداخته است . تعریف و تمجید های زیادی از ایشان کرده اند تا می رسد به این که :
آقای جعفر ادفوی در مورد ایشان گفته که بسیاری از ائمه نحاه پیرو ایشان در حب امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) هستند . چون یک بار به آقای بدرالدین ابن جماعه گفت : از امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) روایت کرده که رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمودند : جز مؤمن مرا دوست ندارد و جز منافق ، بغض مرا ندارد . آیا در نقل این روایت راستگو بودند ؟ ابن جماعه گفت : بله ، درست نقل کردند . پرسید : آن هایی که با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) جنگیدند و در برابر آن حضرت شمشیر کشیدند ، آیا امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را دوست داشتند یا بغض آن حضرت را داشتند و دشمنش بودند ؟
ابن حجر عسقلانی ، الدرر الکامنه ، چاپ دار الجیل بیروت ، ج 4 ، ص 302
در ادامه جوابی از ابن جماعه دیده نمی شود . ابن حجر هم هیچ اشاره ای به پاسخ ابن جماعه نمی کند . آیا آن هایی که با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) جنگیدند ، آن حضرت را دوست داشتند ؟ من چقدر تو را دوست دارم که می خواهم هفتاد و پنج هزار مسلمان را از روی محبت بکشم تا سریعتر به بهشت برسند . آیا این کشتار از روی محبت و علاقه است ؟ اگر دستشان هم به امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) می رسید ، از روی محبت و علاقه آن حضرت را هم می خواست زودتر وارد بهشت کند .
همین مطلب را محمد بن علی شوکانی در کتاب البدر الطالع ، جلد 2 ، چاپ دار الکتاب الاسلامی قاهره ، صفحه 288 ، شرح حال محمد بن یوسف بن علی بن یوسف غرناطی اثیر الدین ابوحیان الاندلسی:
وله اليد الطولي في التفسير والحديث والتراجم الناس ومعرفة طبقاتهم خصوصا المغازيه ….
ایشان در تفسیر و حدیث و تراجم و طبقات و مغازیه ید طولایی داشت که تصانیفی در این زمینه های داشته .
در صفحه بعد می گوید :
قال مرة لبدر الدين ابن جماعة قد روي علي قال عهد الي النبي صلي الله عليه وسلم لا يحبني الا مؤمن ولا يبغضني الا منافق هل صدق في هذه الرواية فقال له ابن جماعة : نعم ، فقال فالذين قاتلوه وسلوا السيوف في وجهه كانوا يحبونه او يبغضونه ؟
یک بار به آقای بدرالدین ابن جماعه گفت : از امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) روایت کرده که رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمودند : جز مؤمن مرا دوست ندارد و جز منافق ، بغض مرا ندارد . آیا در نقل این روایت راستگو بودند ؟ ابن جماعه گفت : بله ، درست نقل کردند . پرسید : آن هایی که با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) جنگیدند و در برابر آن حضرت شمشیر کشیدند ، آیا امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را دوست داشتند یا بغض آن حضرت را داشتند و دشمنش بودند ؟
شوکانی ، البدر الطالع ، ج 2 ، چاپ دار الکتاب الاسلامی قاهره ، ص 288
این چه عشق و علاقه ای است که انسان با محبوب خود بجنگد و علیه محبوب خود شمشیر بکشد و گردن محبوب خود را بزند . چنین عشقی ممکن است ؟ در بشریت که چنین چیزی اتفاق نمی افتد ، مگر این که بگوییم این دوستی خاله خرسه است . چون طور دیگری نمی توان پذیرفت که این جنگ ها از روی محبت است ، قطعا از روی بغض و کینه بوده . روایت را هم که ابوحیان اندلسی خواند .
این سؤالی است که من نمی پرسم . فرض کنید که این سؤال را از زبان یزدانی نشنیدید . سؤالی است که ابو حیان اندلسی از ابن جماعه پرسیده و ابن جماعه برای آن جوابی نداشته . اگر جوابی داشت ، ابن حجر آن را می آورد . اگر جوابی داشت ، ابن حجر جواب می داد . اگر جوابی داشت ، شیخ الاسلام شما محمد بن علی شوکانی جواب می داد . شما هم برای آن جوابی ندارید و جوابی هم برای آن پیدا نخواهید کرد .
مجری :
این هم سؤالی بود که برای یکی از علمای اهل سنت پیش آمده و مشابه سؤال برنامه ما بود . ما دوست داریم که برای آن پاسخی پیدا کنید .
کلیپ بعدی باز هم از تماس شما بینندگان عزیز با یکی از شبکه های وهابی است که با هم می بینیم .
کلیپ 3 ) :
بیننده : حمید از ایران
من خواستم یک بار هم که شده این موضوع حل شود و امروز هم می خواهم با شما راه بیایم و بگویم که شاید شما راست می گویید و شاید واقعا غدیر دوستی بوده و همین چیزی باشد که چند سال است شما تکرار می کنید . من در این چند سال که با شما تماس می گیرم ، بلاخره قانع شدم .
کیانی ، کارشناس وهابی :
آقا حمید ! حل بفرمایید . یک آیه از قرآن کریم ذکر کنید که دلیل بر امامت حضرت علی رضی الله عنه و مورد استدلال خود علی مرتضی رضی الله عنه باشد تا این کلکل کردن ها و بگو مگو ها و این قیل و قال ها خاتمه پیدا کند و به فرموده خودتان یک بار برای همیشه این قضیه حل شود .
بیننده : حمید از ایران
من حرف شما را قبول کردم که غدیر واقعا دوستی بوده . اما سؤالم را پاسخ دهید که اگر غدیر دوستی بوده ، چرا صحابه به دوستی عمل نکردند ؟ جناب ابن تیمیه که دروغ نمی گوید . ایشان می گوید : فان کثیرا من الصحابه والتابعین کانوا یبغضونه ویسبونه ویقاتلونه ، همان صحابه ای که در غدیر هم اکثریت حضور داشتند ، به دوستی عمل نکردند .
کیانی ، کارشناس وهابی :
این را در کجا می گوید ؟
بیننده :
این را در منهاج السنه ، جلد 7 ، صفحه 137 می گوید .
کیانی ، کارشناس وهابی :
حمید آقا ! فرمایش شما درست است . هم خود مطلب و هم این که در منهاج السنه آمده . اما آیا شما کتاب منهاج السنه را می شناسید که ابن تیمیه بر چه اساس نوشته و درون مایه این کتاب چیست ؟
بیننده :
کتاب در رد علامه ابن حلی (ره) نوشته شده . جناب علامه حلی (ره) آیه ای را بیان می کند که در شأن حضرت علی (علیه السلام) نازل شده .
کیانی ، کارشناس وهابی :
ان الذین آمنوا وعملوا الصالحات سیجعل لهم الرحمن ودا . تحت این آیه با توجه به استدلالی که آقای علامه حلی دارد ، از مواردی که ذکر می کند ، همان مطلبی است که شما فرمودید .
بیننده :
من هم همین را می گویم که در رد حرف علامه حلی (ره) می گوید : نمی تواند این آیه در شأن حضرت علی باشد . چرا که بسیاری از صحابه به حضرت علی (علیه السلام) فحش دادند ، صحابه بغض حضرت علی (علیه السلام) را داشتند ، صحابه با آن حضرت قتال کردند . مگر می شود این آیه در شأن حضرت علی (علیه السلام) باشد و صحابه این طور رفتار کنند ؟
کیانی ، کارشناس وهابی :
آیا این نکته را ابن تیمیه به عنوان یک نکته اعتراضی بر ابن مطهر رافضی ذکر می کند یا نه ، در ضمن استدلال هایی که در برابر ایشان دارد ، این مطلب را ذکر می کند که به آقای حلی و دیگر مدعیان بگوید این آیه تخصیصا خاص و ویژه علی مرتضی رضی الله نیست . کدام روش را دارد ؟
بیننده :
در هر دو صورت این نظر ابن تیمیه است که در رد علامه حلی می گوید .
کیانی ، کارشناس وهابی :
نه ، در هر دو صورت این تعلیق و نظر شما است . سؤال مشخص من این است که ابن تیمیه در رد این آیه به طور اختصاصی به علی مرتضی این را ذکر می کند یا نه ، سخن ابن تیمیه عمومیت دارد ؟ این دو مطلب با هم تفاوت دارد .
بیننده :
اولا که در صورت اول است . اما در هر دو صورت هیچ فرقی با هم ندارند . این نظر ابن تیمیه است که در چندین جا از کتاب منهاج السنه بیان کردند که صحابه به حضرت علی (علیه السلام) دشنام می دهند . دوستان دیگر شما می گویند : ایشان اشتباه کردند و چنین چیزی نبوده . اگر ما بخواهیم این را قبول کنیم ، اوضاع خرابتر می شود . چون این تهمت به صحابه است ، صحابه ای که به حضرت علی (علیه السلام) فحش می دادند و بغض آن حضرت را داشتند . علمای شما هم گفتند : اگر کسی طعنی بر صحابه وارد کند ، زندیق است یعنی اگر ما این را بپذیریم ، می شود همان حرف آقای حصنی دمشقی است که گفتند : ابن تیمیه ، زندیق حران است . وقتی به تاریخ نگاه می کنیم ، آیا جز این می بینیم ؟
کیانی ، کارشناس وهابی :
آقا حمید ! نکات مهمی گفتید . البته بر عکس و چپه و واژگون بود . بنده نشان می دهم که برداشت شما یا طرح شما از این شبهه ، برعکس و واژگون است . به شرطی که همچنان همراه ما باشید و توضیحات بنده را در این زمینه بشنوید .
آقا حمید ! شما از آن طرف بام افتادید . چرا ؟ برای این که شیخ الاسلام ابن تیمیه در رد ابن مطهر حلی رافضی در کتاب منهاج السنه این مطلب را می آورد و به ابن مطهر می گوید : شمایی که ادعا دارید ان الذین آمنوا وعملوا الصالحات سیجعل لهم الرحمن ودّا ، خاص و ویژه علی مرتضی است ، این ادعای شما دروغ است ؛ چون بر اساس ادعاهای همیشگی شیعه ، سیاق سخن ابن تیمیه این معنا را می رساند که در وجه پنجم در رد ابن مطهر حلی این را میگوید : که گویی علی مورد سبّ و مورد اهانت و دشمنی صحابه بوده . پس نمی تواند صحابه ای که به تصریح قرآن اهل ایمان بودند ، در مقام دشمنی با علی به آن معنایی که شیعه میگویند ، باشند و علی در مقامی باشد که محبت خاص و ویژه ای از سوی الله متعال داشته باشد . در واقع ابن تیمیه بین اخوت و ایمان راستینی که در بین عموم صحابه وجود دارد و آن فضای دشمنی و کینه ای که عده ای سعی میکنند نسبت به صحابه و اهل بیت به تصویر بکشند ، فرق می گذارد. حقایق تاریخی و حقایق تاریخی نشان میدهد که این ها با هم دشمن نبودند ، گرچه شما سعی کنید بر اساس یک گفته بریده از ابن تیمیه با معنا و مفهوم خاص مورد نظر خودتان این طور وانمود کنید که گویی ابن تیمیه گفته صحابه با علی دشمن بودند . بدون این که معنا و مفهوم و سیاق سخن ابن تیمیه در این رابطه را مد نظر قرار دهد .
آقای حمید آقا ! این جاست که ما می گوییم : اگر معنا آن گونه که شما ادعا میکنید ، باشد ، از سوی هر کس که باشد ، اشتباه است ؛ اما ابن تیمیه سلفی دقیقا حقایق قرآنی و حقایق تاریخی را در رد شما مدعیان تشییع بیان می کند و مطلبی شما ادعا می کنید از دور و نزدیک هیچ ربطی ندارد و حقیقت زندگی علی به عنوان فردی از صحابه بیانگر دوستی علی و صحابه و هم چنین خویشاوندی میان آن ها است .
مجری :
اگر شما از این ادعا های بسیار طولانی آقای کیانی به نتیجه ای رسیدید ، ما هم به آن نتیجه رسیدیم . فکر نمی کنم خود آقای کیانی هم نفهمید که چه چیزی گفت . در یک جا می گوید : ابن تیمیه حقایق قرآنی و حقایق تاریخی را گفته . در جای دیگر میگوید : نه ، فقط در رد علامه حلی (ره) گفته . چون سؤال سخت است ، خود ایشان هم واقعا متوجه نشد که چه چیزی گفت !!!
استاد یزدانی :
خیلی واضح و روشن بود که ایشان خود را به در و دیوار می زد تا جوابی بدهد . بالاخره ابن تیمیه این مطلب را در هر سیاقی که گفته باشد ، در جواب هر کسی که گفته باشد ، فرقی نمی کند . ادعای ابن تیمیه این است که آیه در حق امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) نیست ؛ چون بسیاری از صحابه و تابعین بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را در دل داشتند و با او جنگیدند .
مجری :
البته در این جا تدلیسی کردند که ابن تیمیه گفته گویی برخی از صحابه و تابعین بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را داشتند .
استاد یزدانی :
نه ، گویی نیست ؛ بلکه صریح و واضح در منهاج السنه ، جلد 7 ، صفحه 137 میگوید :
ومعلون ان الله قد جعل للصحابة مودة في قلب كل مسلم لاسيما الخلفاء رضي الله عنهم ، لاسيما ابوبكر وعمر فان عامة الصحابة والتابعين كانوا يودونهما وكانوا خير القرون . ولم يكن كذلك علي فان كثيرا من الصحابه والتابعين كانوا يبغضونه ويسبونه ويقاتلونه …
خداوند در دل صحابه مودت و دوستی را در دل هر مسلمانانی قرار داد به خصوص مودت خلفا را ؛ اما در مورد علی بن ابیطالب (علیه السلام) اینطور نبود که خداوند در دل آن ها مودت قرار داده باشد ؛ چون بسیاری از صحابه و تابعین بغض حضرت علی (علیه السلام) را در دل داشتند .
انّ ، برای تأکید استفاده می شود . کان بر سر فعل مضارع وارد شده که استمرار را ثابت می کند .
ابن تیمیه ، منهاج السنه ، ج 7 ، ص 137
خیلی واضح است که جوابی برای این سؤال ندارند . بینندگان عزیز باز هم به شبکه های وهابی زنگ بزند و این سؤال را بپرسید ، می بینید که هیچ جوابی برای آن ندارند .
اما مصداق دیگری را از زبان علمای اهل سنت بیان میکنم و مسئولیت نقل آن بر عهده خود علمای اهل سنت است و بنده فقط ناقل مطلب هستم و قصد توهین و جسارت ندارم .
آقای شمس الدین ذهبی ، عالم نامدار اهل سنت ، متوفای 748 هـ که اوایل از دشمنان ابن تیمیه بود و بعدها از هواداران او شد . در کتاب سیر اعلام النبلاء ، جلد 5 ، با تحقیق شعیب الارنؤوط ، چاپ مؤسسه الرساله ، صفحه 374 :
وكان الناس في الصدر الأول بعد وقعة صفين على أقسام أهل سنة وهم أولو العلم وهم محبون للصحابة كافون عن الخوض فيما شجر بينهم كسعد وابن عمر ومحمد بن سلمة وأمم ثم شيعة يتوالون وينالون ممن حاربوا عليا ويقولون إنهم مسلمون بغاة ظلمة ثم نواصب وهم الذين حاربوا عليا يوم صفين ويقرون بإسلام علي وسابقيه …
مردم در صدر اسلام بعد از جنگ صفین سه قسم بودند . اهل سنت ، که آن ها اهل علم ، محب صحابه بودند از جمله سعد بن ابی وقاص ، عبد الله بن عمر ، محمد بن مسلمه وامامه .
بیشتر از این نمی تواند بشمارد . یعنی اگر می توانست سه جلد کتابش را می شمرد . همین ها و نهایتا سه یا چهار نفر دیگر مثل اسامه بن زید ، در جنگ نیامدند . غیر از این ها کسی نبود .
شیعیان امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) که با دشمنان آن حضرت مخالف بودند . دسته سوم ، نواصب کسانی که در جنگ صفین با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) جنگیدند ،در حالی که می دانستند که امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) مسلمان است و در اسلام چقدر سابقه دارند.
با این که سابقه امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را می دانستند و می دانستند که امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) پرچمدار پیامبر (صلی الله علیه وآله) بود ، اولین مسلمان بود و در همه جنگ ها حاضر بودند . در عین حال با آن حضرت جنگیدند . آقای ذهبی از آن ها به عنوان ناصبی یاد می کند .
ذهبی ، سیر اعلام النبلاء ، ج 5 ، با تحقیق شعیب الارنؤوط ، چاپ مؤسسه الرساله ، ص 374
به هر حال این سخن آقای ذهبی بود که بنده فقط نقل کردم و مسئولیت این مطلب بر عهده خود آقای ذهبی است . علاوه بر ذهبی ، ابن حجر عسقلانی در کتاب فتح الباری ، چاپ دار الطیبه ، با تحقیق عبد الرحمن بن ناصر البراک از مفتیان عربستان سعودی ، جلد 17 ، صفحه 626 :
ووقع في شرح الوجيز للرافعي عند ذكر الخوارج قال هم فرقة من المبتدعة خرجوا على علي حيث اعتقدوا انه يعرف قتلة عثمان ويقدر عليهم ولا يقتص منهم لرضاه بقتله ومواطأته إياهم ويعتقدون ان من اتى كبيرة فقد كفر واستحق الخلود في النار ويطعنون لذلك في الأئمة انتهى وليس الوصف الأول في كلامه وصف الخوارج المبتدعة وانما هو وصف النواصب اتباع معاوية بصفين…
مطلبی را از کتاب شرح الوجیز آقای رافعی نقل می کند که ایشان خوارج را به این صورت معرفی می کند : آن ها فرقه بدعت گذاری بودند که بر امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) خروج کردند ، به خاطر این که معتقد بودند امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) قاتلان عثمان را می شناسد و بر آن ها دسترسی و قدرت دارد ؛ اما از آن ها انتقام نمی گیرد . چون به کشتن عثمان راضی بود .
ابن حجر ناراحت می شود و می گوید :
این تعریف بر خوارج درست نیست . این وصفی که تو گفتی ، وصف خوارج نیست . این وصف ، صفت نواصب است . نواصبی که در جنگ صفین از پیروان معاویه بودند .
ایشان حقیقت را می گوید که خوارج اصلا چنین اعتقادی نداشتند .
خوارج کسانی بودند که عثمان را هم تکفیر می کردند و می گفتند : عثمان حقش بود که کشته شود .
ابن حجر عسقلانی ، فتح الباری ، ج 17 ، با تحقیق عبد الرحمن بن ناصر البراک ، چاپ دار الطیبه ، ص 626
نه این که معتقد باشند چرا امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) قاتل عثمان را قصاص نمی کند. آن کسانی که معتقد بودند امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام ) در کشتن عثمان مقصر بود و قاتلان عثمان را جای داده بود ، نواصبی بودند که پیروان معاویه در جنگ صفین بودند .
این هم نظر دو تن از بزرگان اهل سنت ، ابن حجر عسقلانی و شمس الدین ذهبی ، بود که از کسانی که با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) جنگیدند به عنوان ناصبی یاد می کند .
مجری :
این هم مصادیق دیگری از دشمنی ها با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) بود ، کسانی که در مقابل امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیه الصلاه و السلام در روز صفین جنگیدند که همه آن ها به تصریح ذهبی و ابن حجر نواصب و دشمنان و مبغضین امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) بودند .
کلیپ 4 ) :
بیننده : زهرا از ایران
آقای ظهرابی خسته نباشید ، سؤالی داشتم . شما می گویید : پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) در غدیر خم ، دوستی حضرت علی (علیه السلام) را اعلام کردند . اما صحابه حتی به همین دستور هم عمل نکردند . حتی ابن تیمیه همین حرف من را تأیید می کنند و می گویند : تعداد زیادی از صحابه و تابعین به حضرت علی (علیه السلام) دشنام می دادند .
ظهرابی ، کارشناس وهابی :
بحث شما در مورد چیست ؟ خلافت حضرت علی است یا دوستی حضرت علی ؟
خانم زهرا بحث غدیر را پیش کشیدند و این که غدیر دوستی بوده و بعدها عده ای مخالفت کردند. اولا ، خطابی که از رسول الله در آن جا وجود داشته ، برای آن جمعی است که در آن جا حضور دارند . حضرت علی با عده ای اختلاف داشت . در مورد حضرت علی بد می گفتند و حضرت علی کار هایی کرده بود که آن ها را ناراضی کرده بود . حضرت رسول صلی الله علیه وسلم برای ایجاد صلح و آشتی دادن آن ها ، حضرت علی را تأیید کرد و حضرت علی مستحق این تأیید بود و فرمود : من علی را دوست دارم ، شما هم دوست داشته باشید ، من کنت مولاه فعلی مولاه .
کل قضیه همین است . حال بعدا کسی با او مخالفت کرد . در هیچ روایتی نیامده که کسی با علی مخالفت نکند و در هیچ روایتی هم نیامده که کسی حق ندارد با علی مخالفت کند !!! یا با عمر یا با ابوبکر مخالفت نکند . مخالفت با نظر انسان های دیگر ، هیچ ایراد و مشکلی ندارد ؛ حتی صحابه با هم در مواردی اختلاف نظر داشتند و این خیلی طبیعی و عادی است ؛ چون بشر بودند . ملائکه که نبود ،این ها عقل داشتند ،علم داشتند ، اجتهاد داشتند . هر جا علم و اجتهاد باشد ، اختلاف نظر هم وجود دارد . این گونه نیست که شما فکر کنید همه علما کپی و مثل هم هستند . نه ، خداوند به هر عالمی عقل داده ، می بینید که یک عالمی کتابی می نویسد و نظریه ای می دهد ، دیگری نظریه دیگری می دهد و هیچ ایراد و اشکالی هم در آن نیست .
مجری :
این هم از آقای ظهرابی که انگار سؤال را متوجه نشدند یا نخواستند که متوجه شوند و کلا از یک موضوع دیگر صحبت کردند و در مورد قول ابن تیمیه که بعضی از صحابه بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام ) را داشتند ، نه صرف یک اختلاف نظر ، نه صرف یک مخالفت از روی جهل یا عدم علم ؛ بلکه بغض داشتند یعنی عامدا با آقا امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) دشمنی کردند . این یک اختلاف نظر ساده نیست و آن حدیث صحیح مسلم هم خیلی واضح است که ما بارها نمایش دادیم . کلیپ بعدی باز هم از تماس های شما عزیزان است که با هم می بینیم .
کلیپ 5 ) :
بیننده : موسوی از ایران
آقای سجودی ! در مورد این سؤال که بینندگان عزیز می پرسند که شما غدیر را معنای دوستی می دانید و آقا رسول الله (صلی الله علیه وآله) دوستی حضرت امیر (علیه السلام) را در آن جا تصریح کردند . بعد دوستان کلام ابن تیمیه را خواندند که فان کثیرا من الصحابه والتابعین کانوا یبغضونه ویسبونه ویقاتلونه … بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را داشتند و به حضرت فحش می دادند و با ایشان جنگ می کردند .
شما گفتید که ابن تیمیه دروغ گفته و به صحابه تهمت زده . این برای ما خیلی عالی است . شما کلام اساتید شبکه ولایت را تثبیت کردید و برنامه آقای یزدانی را که در مورد دروغگویی ابن تیمیه می رفتند را تأیید کردید و جوابی نداشتید و گفتید که این دوستانی که سؤال می کردند را فرعون نام گذاشتید.
آقای ملازاده را هم گفتید : غلط کرده که این حرف را زده .
سجودی ، کارشناس وهابی :
آقای موسوی عزیز ! نمی دانم خدا به ما چقدر اجر خواهد که شما کار اهل کتاب را هم نمی کنید . یک مقدار حیا هم چیز خوبی است . من این جا در مقابلتون نشستم و می گویید که این طور گفتید ، آن طور گفتید . بعد به دروغ کلیپ درست می کنید .
برادر من ! عزیز من ! به تو گفتم که حضرت علی را همه ما دوست داریم . تمام مسلمانان امروز حضرت علی را دوست دارند . مشکل تو با چه کسی است ؟ اگر با معاویه است ، برو در آن دنیا یقه اش را بگیر . امروز که ما اسم بچه های خود را علی می گذاریم .
مجری :
این هم پاسخ آقای سجودی بود که ادعا کردند پاسخ سؤال را دادند . ما که جوابی از آقای سجودی در مورد قول ابن تیمیه نشنیدیم . در مورد این که ابن تیمیه راست گفته یا دروغ گفته یا تهمت زده . این سؤالی است که بی پاسخ مانده .
تماس بینندگان
بیننده : آقای غوثی از نقده ـ اهل سنت
اولا ، می دانم که دوستی خاله خرسه به چه معنا است . ایشان همیشه با کنایه حرف می زنند .
مجری :
آقای غوثی عزیز ! این مطلب کنایه نیست ؛ بلکه ضرب المثل است و به معنای این است که دوستی از روی خلوص نیت نباشد .
بیننده :
از ایشان یک سؤال داشتم . این که از کلمه مولا چه معنایی را می توان برداشت کرد ؟ نظر خودتان را بیان کنید .
استاد یزدانی :
معنای مولا خیلی واضح و روشن است . مولا معانی متعددی دارد که باید در سیاقش معلوم شود که مقصودش چیست ؟ من کنت مولاه فعلی مولاه ، هر کس من مولا و سر پرست او هستم ، امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) هم مولا و سرپرست او است .
بیننده :
من خیلی خوشحال هستم که بیشتر برادران شیعه در شبکه ها اقرار کردند که ما می پذیریم مولا در غدیر به معنای دوستی است !!!
مجری :
این از باب سلمنا جدلا است که ما کوتاه می آییم . این بحث معروفی در مناظرات است که ما فرض می کنیم شما درست می گویید . بنده هم در این جا می گویم فرض میکنم که حدیث غدیر به معنای دوستی است . پاسخ شما در باره آن سؤال چیست ؟
بیننده :
پاسخ من همان معنایی است که مولا به نظر شما می دهد ،من هم در اشهد ان علیا ولی الله معنا می کنم .
مجری :
این چه ارتباطی به سؤال دارد ؟ ما می گوییم که اگر منظور از حدیث غدیر دوستی است ، چرا صحابه به تصریح ابن تیمیه و بسیاری از علمای دیگر ، این دوستی را هم رعایت نکردند ؟
بیننده :
من هم می خواهم جواب همین سؤال را بدهم . اصلا به معنای دشمنی با حضرت علی نبود . خودتان می دانید که الان در عصر ما ، دو دسته از مسلمانان که با هم اختلاف پیدا می کنند ، می توانید یکی از آن ها را تکفیر کنید ؟ آن زمان وقتی حضرت علی با عایشه جنگیدند ، با خوارج هم جنگیدند . خوارج را چه کار کردند ؟ عایشه را چه کار کردند ؟ می توانید دشمن جانی خود را رها کنی و با احترام بگذاری که در خانه باشد و با خیال راحت زندگی کنید ؟
مجری :
آیا جنگ دلالت بر دوستی می کند یا دشمنی ؟ این سؤالی است که برای علمای شما هم مطرح شده که کسانی که با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) جنگیدند ، دوست حضرت بودند یا دشمن حضرت ؟
بیننده :
من هم همین را می گویم . حضرت علی خودمان را کنار می گذاریم .
مجری :
ما یک امیرالمؤمنین بیشتر نداریم .
استاد یزدانی :
آقای غوثی عزیز ! کشتن اسیر در اسلام جایز است ؟
بیننده :
نه ،اصلا جایز نیست .
استاد یزدانی :
جواب خود را گرفتید . به نظر من جواب شما خیلی واضح شد که چرا امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) آن کار را کردند . با بعضی یک جور رفتار کردند . چون اسیر بودند و اسلام گفته که با اسیر باید همین طور رفتار کنید .
بیننده :
آقای یزدانی ! خوارج هم اسیر شدند .
استاد یزدانی :
خوارج هیچ کدام اسیر نشدند ؛ بلکه همه آن ها در میدان جنگ کشته شدند .
کدام یک از آن ها اسیر شدند ؟مگر امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) می تواند اسیر را بکشد ؟ پیامبر (صلی الله علیه وآله) هم بعضی از اسیرها را کشتند ،به خاطر این که جنایت کرده بودند . امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) کشتن اسیر را جایز نمی دانند . ما هم جایز نمی دانیم ، علمای شما هم این را گفته اند . علمای شما تصریح کردند که چرا امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) مجازات نکردند . ما اصلا نمی خواهیم وارد این بحث شویم و اصلا کاری به عایشه و این مسائل نداریم ، بحث ما بحث کلی است . اما ما جواب آن را داریم .
بیننده :
این که خداوند انصار و مهاجرین را به بهشت دعوت کرده را چه کار کنیم .
استاد یزدانی :
در کجا چنین چیزی آمده ؟
بیننده :
همان آیه ای که در قرآن آمده که کل اصحاب وارد بهشت می شوند .
مجری :
کدام آیه قرآن گفته که کل اصحاب وارد بهشت می شوند ؟
بیننده :
من الان قرآن پیشم نیست ؛ اما به حدی از این جمله ” خاله خرسه ” ناراحت شدم که حضور ذهن ندارم . من شما را دوست دارم ؛ اما از این حرف شما ناراحت شدم
استاد یزدانی :
ما از شما عذر خواهی می کنیم .
مجری :
منظور دوستی است که از روی خلوص نیت نیست .
استاد یزدانی :
عزیز من ! شما این مطلب را از پسر تان بپرسید . مثلا امروز با یکی از دوستانش دعوا کرده و با چاقو شکم دوستش را پاره کرده . بپرسید که شما از روی دوستی شکم دوستت را پاره کردی یا از روی دشمنی ؟ شما کلاه خود را قاضی بگذار . از کلاهتان بپرسید که من می خواهم کسی را بکشم . آیا می توانم بگویم که چون خیلی دوستش دارم ، می خواهم بکشم .
بیننده :
اصحابی بودند که از حضرت علی دلگیر شده بودند .
استاد یزدانی :
این اصحابی که با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) جنگیدند ، از روی محبت جنگیدند یا از روی بغض ؟
بیننده :
نه ،اصلا نمی توانم قبول کنم که از روی محبت جنگیده باشند . حتما از روی عناد و دشمنی بوده ؛ اما این دلیل نمی شود که طرف مقابل به جهنم برود و کافر شود .
استاد یزدانی :
کسی به امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) بجنگد ، خود رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرموده : بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) نشانه نفاق است و منافق هم فی الدرک الاسفل است .
بیننده :
این در مورد کسانی بوده که حضرت علی را به درجه خدایی رسانده و بغض حضرت را داشته باشند .
استاد یزدانی :
آن هایی که بغض حضرت علی (علیه السلام) را داشتند ، چه جایگاهی داشتند ؟
بیننده :
در جهنم .
استاد یزدانی :
ابن تیمیه هم همین را می گوید که بسیاری از صحابه و تابعین بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را داشتند .
بیننده :
من از جمله ابن تیمیه ، بغض را برداشت نمی کنم .
استاد یزدانی :
شما برداشت نمی کنید ؛ اما ابن تیمیه برداشت کرده . در کتاب منهاج السنه ، جلد 7 ، صفحه 137 :
كثيرا من الصحابة والتابعين كانوا يبغضونه ويسبونه ويقاتلونه ….
بسیاری از صحابه و تابعین بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) و به آن حضرت فحش می دادند و با ایشان جنگیدند .
ابن تیمیه ، منهاج السنه ، ج 7 ، ص 137
بیننده :
این همان صحبتی است که در جواب آقای حلی داشته .
استاد یزدانی :
در جواب هر کسی که گفته باشد ، حرفی است که بیان کرده .
بیننده :
ما اصلا این حرف را به هیچ عنوان قبول نداریم .
استاد یزدانی :
ما هم همین را می خواهیم بگویم . اگر شما این حرف را قبول ندارید ، پس ابن تیمیه دروغ گفته ؟
بیننده :
من قبول ندارم .
استاد یزدانی :
ابن تیمیه چه کار کرده ؟ آیا به صحابه تهمت زده یا تهمت نزده ؟
بیننده :
اگر گفته باشد ، تهمت زده .
استاد یزدانی :
کسی که به صحابه تهمت زده ، چه حکمی دارد ؟
بیننده :
همان حکمی که در ابتدا گفتید .
استاد یزدانی :
هر کس به صحابه تهمت بزند ، زندیق است . پس ابن تیمیه زندیق است .
بیننده :
من این را نمی توان بگویم .
استاد یزدانی :
بیننده های ما می گویند . شما یا به این بن بست می رسید که ابن تیمیه زندیق است ،یا به این بن بست می رسید که صحابه بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را داشتند و منافق بودند . یا این که اصلا بحث دوستی را قبول ندارید .
بیننده :
استاد یزدانی ! چند بار از شما شنیدم کسی که بگوید : اشهد ان لا اله الا الله ، اشهد ان محمدا رسول الله ، ما نمی توانیم به او کافر بگوییم .
استاد یزدانی :
ما نگفتیم که کافر است ، این روایات شما است که این مطلب را میگوید . هر کس بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را داشته باشد ، منافق است . صحابه هم بغض امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را داشتند .
بیننده :
ایشان گفته ؛ اما بغض نداشتند ، فقط یک مقدار کنیه داشتند .
استاد یزدانی :
آن هایی که با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) جنگیدند از روی عشق و علاقه جنگیدند؟
بیننده :
خیر ،
استاد یزدانی :
از روی بغض بوده ؟
بیننده :
این ها دشمنی ایجاد کردند ، کسانی که عثمان را به شهادت رساندند .
استاد یزدانی :
علمای شما از جمله ابن حجر و ذهبی صریح گفتند کسانی که با امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) جنگیدند ، ناصبی بودند .
بیننده :
ولی به خدا حضرت علی کسی بودند که اگر می دانست کسی دشمن باغی اسلام است ، از بین می بردند . شما خودتان بهتر می دانید .
استاد یزدانی :
آقای عزیز ! این که در صحیح مسلم آمده که معاویه بن سفیان به صحابه دستور می داد که به امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) فحش بدهید ، از روی عشق و علاقه بود ؟
بیننده :
نه ، از روی عشق و علاقه نبوده . از روی دشمنی بوده ؛ اما هر دو حاکم بودند .
استاد یزدانی :
هر دو حاکم نبوده . حاکم امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) بوده که همه مسلمانان بر ایشان اجماع داشتند .
بیننده :
اگر مردم با حضرت علی نبودند ، شما چطور می گویید که با ایشان دشمنی داشتند .
استاد یزدانی :
سؤال من واضح است . معاویه که به مردم دستور سبّ حضرت علی (علیه السلام) را می داد ، از روی حب و علاقه می گفت یا از روی بغض و کینه .
بیننده :
نه ، نمی تواند که از روی حب و علاقه باشد .
استاد یزدانی :
پس از روی بغض و کینه بوده .
بیننده :
ایشان هم صحابی بوده .
استاد یزدانی :
از روی بغض و کینه بوده یا نبوده ؟
بیننده :
بله ، از روی بغض و کینه بوده .
استاد یزدانی :
پس من نتیجه گیری می کنم . در صحیح مسلم ، چاپ دار الطیبه عربستان ، کتاب الایمان ، صفحه 51 ، باب 34 ، روایت 131 :
حدثنا أبو بَكْرِ بن أبي شَيْبَةَ حدثنا وَكِيعٌ وأبو مُعَاوِيَةَ عن الْأَعْمَشِ ح وحدثنا يحيى بن يحيى واللفظ له أخبرنا أبو مُعَاوِيَةَ عن الْأَعْمَشِ عن عَدِيِّ بن ثَابِتٍ عن زِرٍّ قال قال عَلِيٌّ وَالَّذِي فَلَقَ الْحَبَّةَ وَبَرَأَ النَّسَمَةَ إنه لَعَهْدُ النبي الْأُمِّيِّ e إلي أَنْ لَا يُحِبَّنِي إلا مُؤْمِنٌ ولا يُبْغِضَنِي إلا مُنَافِقٌ .
اميرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) می فرماید : کسی مرا جز مؤمن دوست ندارد و کسی جز منافق بغض مرا ندارد .
صحیح مسلم ، چاپ دار الطیبه ، کتاب الایمان ، روایت 131 ، ص 51
شما هم که اعتراف کردید که از روی بغض به امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام ) فحش میداد .
بیننده :
نه ، من می گویم که هر دو صحابه بودند .
استاد یزدانی :
صحابه بودند ، آیا صحابی حق دارد که فحش بدهد ؟
بیننده :
نه ، حق ندارد .
استاد یزدانی :
در صحیح بخاری آمده :
أن النبي e قال : ‘ سباب المسلم فسوق وقتاله كفر …
رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمودند : هر کس به مسلمانی فحش دهد ، فاسق است و هر کس با مسلمانی بجنگد ، کافر است .
صحیح بخاری
آیا صحابی حق دارد که به مسلمان فحش دهد ؟
بیننده :
نه ، اما ایشان هم در جواب ساکت بودند .
استاد یزدانی :
آیا امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) مسلمان بودند یا نبودند ؟
بیننده :
صد در صد مسلمان بودند .
استاد یزدانی :
پس چرا به حضرت فحش می دادند ؟
بیننده :
ایشان هم در جواب ساکت بودند .
استاد یزدانی :
یعنی چه که امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) چیزی نمی گفتند . حضرت شمشیر کشیدند و می خواستند معاویه را بکشند .
بیننده :
استاد یزدانی ! دو تا از اصحاب با هم دعوا کردند .
استاد یزدانی :
دو صحابی دعوا کردند ، حکم خدا را چه می گویید که پیامبر (صلی الله علیه وآله) فرمودند : سباب المسلم فسوق ، این را که برای من و شما نگفتند ،برای همه مسلمانان و در خطاب اول صحابه را مخاطب قرار می دادند . چرا به یکدیگر فحش می دادند ؟
بیننده :
اگر صحبت هایی که شما بیان می کنید ، راست باشد ، حق با شما است .
مجری :
برادر عزیز ! در این رابطه تحقیقات خود را انجام دهید که این اگر های شما هم به یقین تبدیل شود که حق با چه کسی است و چه کسی حق و راست می گوید .
استاد یزدانی :
حقیقت کاملا مشخص است . یا بگویید از روی دشمنی با حضرت جنگیدند یا این که دوستی از نوع دیگر بوده ؛ چون دوستی حقیقی که نمی تواند این طور باشد . کسی از روی خلوص نیت با کسی نمی جنگد . سباب المسلم فسوق و قتاله کفر . حکم خیلی مشخص است ؛ اما متأسفانه نمی دانیم که چرا برادران عزیز نمی پذیرند ؟ بنده این را واضح و روشن بگویم که روز قیامت این بهانه ها را نمی پذیرند . سؤال مشخص ، جواب هم مشخص است . قبول کردید که کردید ؛ اما اگر قبول نکردید ، جایگاهش مشخص است . به نظر بنده حجت بر همه تمام است .
مجری :
از استاد یزدانی عزیز و از بینندگان ارجمند تشکر و قدر دانی می کنیم .